Julemøte i Oslo gruppe

Onsdag 30. november 2023 arrangerte NEF Oslo julemøte på Ekebergrestauranten. Besøket på et av Oslo beste utsiktspunkter er blitt en tradisjon for gruppen, og vi har vært der hvert år siden 2016 (bortsett fra koronaåret 2020) kunne Erik Frithjof Haagensen opplyse når han ønsket de fremmøtte velkommen. NEF inviterer til lutefisklag, men gjestene har med årene fått velge mellom det og en juletallerken. Og Erik påpekte at som i samfunnet ellers, så deler man seg fort på midten – også slik her med omtrent halvparten av hver type. Men inntil videre har lutefisk et lite flertall – helt i utakt med tradisjonen vil vi jo ikke være.

Sammen med lutefisken hører det til godt juleøl og akevitt. I år hadde vi som en start på kvelden fått besøk av Trine Wiik-Lehmann som arrangerte akevittsmaking for oss. Hun hadde med seg fire forskjellige akevitter som vi i tur og orden fikk høre om, lukte på, og smake. Hun er redaktør for magasinet Vin og brennevin, og anmelder i Dagens Næringsliv. Hun delte villig om akevittene vi smakte, og drikkens historie fra den først er nevnt i norsk historie (1531!) og frem til nyere tid. Og alt ble kommuniserte med en profesjonell lidenskap, som passer godt for Norsk Elektroteknisk forening. I begeistringen glemte vi rent å synge «Under bondens aker» som normalt er fast repertoar på julemøtet. Julemøtets sanger er også en tradisjon som vi ikke ønsker å gi slipp på.

Ekebergrestauranten leverte som alltid et strålende måltid – med utsøkt lutefisk og rikelige porsjoner med pinnekjøtt til de som ønsket det. Praten fløt rundt bordet, blant mange av de faste gjestene på middagen, og noen nye ansikter. Vi var glade for å se alle sammen. 

Det ble etterlyst flere fagmøter, og vi er i gang med å planlegge møter til våren. Vi håper å se mange på møtene, og ønsker alle en riktig god adventstid og juleferie frem til det.